Hysteroskopia diagnostikuese

 

w2

Histeroskopia eshte nje procedure kirurgjikale e nevojshme per te diagnostikuar patologji te hapesires se brendshme te mitres si, polipet dhe inomiomat, hiperplazine e endometrit (mbulesa fiziollogjike e mitres) si rrjedhoj e anomalive te linduar si psh diafragma e mitres, por edhe te kancerit.

 

{roar} ινομυωμάτων {roar-title}Ινομυώματα{roar-desc}Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις συνήθως όγκοι της μήτρας, που παρατηρούνται στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Αποτελούνται από το μυϊκό ιστό της μήτρας και η συχνότητα τους φτάνει και μέχρι μία στις τρείς γυναίκες. Ανταποκρίνονται στις φυσικές (ενδογενείς) ορμόνες του οργανισμού (οιστρογόνα) και για το λόγο αυτό έχουν την τάση να αυξάνουν σε μέγεθος κατά την αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας και να μικραίνουν συνήθως μετά την εμμηνόπαυση. Πε

Kryet pa hapje, nga qafa e mitres dhe si vazhdim ne brendesi te saj. Nuk perdoret anestezi gjenerale, vetem ne rastet kur kerkohet nga vete gruaja. Kjo procedure nuk eshte e dhimbshme, por ne rastet kur gruaja ndjen dhimbje, mund te nderpritet per tu vazhduar nen efektin e analgjezise ose te pergjumjes.

Pacienti mund te dali  pas 30 min, ne rastet kur nuk jane perdorur anestetik  ose anestezi lokale . Ne ratet kur eshte perdorur anestezi ose pergjumje atehere dalja nga klinika behet pas 2 -3 oresh. Diagnoza vendoset menjehere, pervec rasteve kur gjinekologu kerkon te presi dhe rezultatin e biopsies.

video_divider

 

κλικ στις παραπάνω απεικονίσεις για να δείτε τη μεγεθυνση:


endogynecology

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

Newsletter