Υστερεκτομή

ΥστερεκτομήOι συνθήκες: Ασθένεια μήτρας, συμπεριλαμβανομένου καρκίνου, ινομυώματων, ενδομητρίωσης & πρόπτωσης.

Υπάρχουν αρκετά αίτια που επηρεάζουν την μήτρα. Η μήτρα είναι ένα κοίλο μυϊκό όργανο που κρατά και τροφοδοτεί το γονιμοποιημένο ωάριο. Παραδοσιακά πολλές ασθένειες που αφορούν την μήτρα είναι θεραπεύσιμες με υστερεκτομή δηλαδή με χειρουργική αφαίρεση της μήτρας.

Η υστερεκτομή μπορεί να αποβεί σωτήρια θεραπεία σε αρκετές σοβαρές περιπτώσεις όπως ο καρκίνος και η ανεξέλεγκτη αιμορραγία. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο, η υστερεκτομή είναι μια αποτέλεσματική διαδικασία αφού ο ασθενής ανακουφίζεται από χρόνιο πόνο ή αιμορραγίες και άλλα που δημιουργούν δυσλειτουργίες. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να προκληθούν από ινομυώματα (μη καρκινογόνος μυϊκή μάζα], ενδομητρίωση (αύξηση μη καρκινογόνου υγρού της μήτρας) ή πρόπτωση (ολίσθηση της μήτρας),

Θεραπεία: Υστερεκτομή

Η υστερεκτομή μπορεί μερικές φορές να πραγματοποιηθεί διακολπικά. Ωστόσο, όταν το μέγεθος της μήτρας είναι αρκετά μεγάλο εξαιτίας των ινομυωμάτων ή κάποιου όγκου, μία χειρουργική διαδικασία από την κοιλιακή χώρα είναι προτιμότερη. Η επέμβαση αυτή απαιτεί 6 με 12 εκατοστά τομή. Στις περισσότερες περιπτώσεις ωστόσο οι χειρουργοί προχωρούν σε αφαίρεση και των ωοθηκών διότι έχει αποδειχθεί ότι η απελευθέρωση τους συμβάλει στην διαδικασία της θεραπείας. Ενώ η υστερεκτομή είναι σχετικά ασφαλής μπορεί να μην είναι κατάλληλη η απαραίτητη για όλες τις περιπτώσεις των ασθενών. Εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να διαφυλάξουν την μήτρα και τις ωοθήκες. Συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας όσον αφορά τις μορφές θεραπείας, τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της κάθε μίας, αντίστοιχα.

da Vinci υστερεκτομή: Μια ελάχιστη επεμβατική χειρουργική μέθοδος

Εάν ο γιατρός σας συστήσει ως λύση θεραπείας την υστερεκτομή ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεται μια καινούρια και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται daVinci υστερεκτομή.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται διαμέσου ενός ρομποτικού χειρουργικού συστήματος, το οποίο είναι σχεδιασμένο να υποβοηθά έναν χειρουργό στην πραγματοποίηση μιας ακριβέστερης, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών η χειρουργική μέθοδος daVinci υστερεκτομή έχει προσφέρει πολυάριθμα δυνητικά οφέλη σε σχέση με τις παραδοσιακές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένου:

  • Μικρότερος χρόνος νοσηλείας στο νοσοκομείο
  • Λιγότερος πόνος
  • Μικρότερος κίνδυνος για λοίμωξη
  • Μικρότερη απώλεια αίματος και την ανάγκη για μετάγγιση αίματος
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, τα οφέλη αυτά δεν μπορούν να είναι εγγυημένο, διότι εξαρτώνται οπό την κλινική κατάσταση του ασθενούς.

daVinci_hysterectomy_incisions

Video

Ενημερωτικά έντυπα

Benign_Hysterectomy  Malignant_Hysterectomy

Κατεβάστε το φυλλάδιο              Κατεβάστε το φυλλάδιο

Αφαίρεση Ινομυωμάτων

Διόρθωση Πρόπτωσης Μήτρας

Αφαίρεση Ενδομητρίωσης

Λαπαροσκοπικό Κέντρο Αθηνών

addressΛ. Βασιλίσσης Σοφίας 48 Αθήνα, 11528, Ελλάδα

phone210 72 26 880

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Παράρτημα Ναυπλίου

addressΑιγίου 2 & Σιδηράς Μεραρχίας, 21100, Ναύπλιο

phone6941522337, 27520 23414

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

addressΙπποκράτειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, Ψαρών 10, 2408 Εγκωμή, Λευκωσία

phone0030 6941522337, 00357 22502000

emailinfo@endogynecology.gr


endogynecology

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

Newsletter