Διόρθωση πρόπτωσης μήτρας

Διόρθωση Πρόπτωσης ΜήτραςOι συνθήκες: Πρόπτωση μήτρας

Η πρόπτωση μήτρας εμφανίζεται όταν οι μυς και οι σύνδεσμοι του κάτω μέρους της πυέλου εκτείνονται και εξασθενούν, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση της υποστήριξης της μήτρας.Ως συνέπεια αυτού, η μήτρα γλιστρά στον κολπική οδό.

Η πρόπτωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα ακόλουθα συμπτώματα: αίσθημα βάρους η έλξης στην πύελο, προεξοχή ιστού μέσω του κόλπου, οδυνηρή σεξουαλική επαφή, πόνο στην πύελο και δυσκολίες κατά την ούρηση και κατά τη διάρκεια των κινήσεων των εντέρων.

Περίπου 200.000 γυναίκες προχωρούν σε επέμβαση για τη διόρθωση της πρόπτωσης μόνο στις Η.Π.Α. Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της πρόπτωσης αποτελούν οι πολλαπλοί φυσιολογικοί τοκετοί, η ηλικία, η παχυσαρκία, η υστερεκτομή, η ποιότητα του κολλαγόνου και το κάπνισμα.

Θεραπεία: Ιεροκολποπηξία

Τυπικά, η πρόπτωση της μήτρας χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να διορθωθεί πλήρως μόνο χειρουργικά. Η επέμβαση για τη διόρθωση της πρόπτωσης μήτρας ονομάζεται ιεροκολποπηξία.Η ιεροκολποπηξία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διόρθωση της πρόπτωσης και ανακουφίζει πλήρως τα συμπτώματα.

Η ιεροκολποπηξία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από μία υστερεκτομή για τη διόρθωση της πρόπτωσης, ενώ παράλληλα προσφέρει μακροχρόνια υποστήριξη στον κόλπο.

Παραδοσιακά, η ιεροκολποπηξία εφαρμοζόταν ως ανοικτή επέμβαση.  Μία οριζόντια τομή 15 έως 30 εκατοστών γίνεται στην κατώτερη κοιλιακή χώρα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η άμεση πρόσβαση των οργάνων της πυέλου, συμπεριλαμβανομένης της μήτρας.

Μολονότι ο βαθμός επιτυχίας της ανοικτής ιεροκολποπηξίας είναι υψηλός, ο χρόνος αποκατάστασης είναι υψηλός, συμπεριλαμβανομένης νοσοκομειακής περίθαλψης διάρκειας 5-6 ημερών.

da Vinci διόρθωση πρόπτωσης μήτρας: Μια ελάχιστη επεμβατική χειρουργική μέθοδος

Εάν ο γιατρός σας συστήσει ως λύση θεραπείας την ιεροκολποπηξία ίσως θα έπρεπε να γνωρίζεται μια καινούρια και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται daVinci διόρθωση πρόπτωσης μήτρας.

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται διαμέσου ενός ρομποτικού χειρουργικού συστήματος, το οποίο είναι σχεδιασμένο να υποβοηθά έναν χειρουργό στην πραγματοποίηση μιας ακριβέστερης, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής επέμβασης. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών π χειρουργική μέθοδος daVinci διόρθωση πρόπτωσης μήτρας έχει προσφέρει πολυάριθμα δυνητικά οφέλη σε σχέση με τις παραδοσιακές διαδικασίες συμπεριλαμβανομένων:

  • Μικρότερος χρόνος νοσηλείας στο νοσοκομείο
  • Σημαντικά λιγότερος πόνος
  • Μικρότερος κίνδυνος για λοίμωξη
  • Μικρότερη απώλεια αίματος και την ανάγκη για μετάγγιση αίματος
  • Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, τα οφέλη αυτά δεν μπορούν να είναι εγγυημένο, διότι εξαρτώνται οπό την κλινική κατάσταση του ασθενούς.

daVinci_Prolapse_Incisions

Ενημερωτικά έντυπα

Uterine_prolapse

Αφαίρεση Ινομυωμάτων

Διόρθωση Πρόπτωσης Μήτρας

Αφαίρεση Ενδομητρίωσης

Λαπαροσκοπικό Κέντρο Αθηνών

addressΛ. Βασιλίσσης Σοφίας 48 Αθήνα, 11528, Ελλάδα

phone210 72 26 880

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Παράρτημα Ναυπλίου

addressΑιγίου 2 & Σιδηράς Μεραρχίας, 21100, Ναύπλιο

phone6941522337, 27520 23414

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

addressΙπποκράτειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, Ψαρών 10, 2408 Εγκωμή, Λευκωσία

phone0030 6941522337, 00357 22502000

emailinfo@endogynecology.gr


endogynecology

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

Newsletter