Υφολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή

Υφολική Λαπαροσκοπική ΥστερεκτομήΗ υφολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή αποτελεί αναγνωρισμένη τεχνική και καθιερωμένη πάνω από 25 χρόνια. Γίνεται με πολύ μικρές τομές στην κοιλιά με τρόπο που επιτυγχάνεται η αφαίρεση του σώματος της μήτρας και η διατήρηση του τράχηλου αυτής, όταν τα test Παπανικολάου είναι φυσιολογικά.

Η γυναίκα συνήθως  εισέρχεται στο νοσοκομείο το πρωί της ημέρας της επέμβασης και εξέρχεται το ίδιο βράδυ  η το επόμενο πρωινό. Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και το χειρουργείο διαρκεί περίπου μέχρι και μια ώρα, καθώς ολόκληρη η επέμβαση πραγματοποιείται από τις μικρές τομές στο δέρμα και η αφαίρεση της μήτρας με ειδικό χειρουργικό εργαλείο που εισέρχεται μέσω μιας εκ των τομών (morcellator).

Μετεγχειρητικά η ασθενής έχει λιγότερο πόνο από τα ανάλογα κοιλιακά ανοικτά χειρουργεία αλλά και από τα κολπικά. Μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι της το ίδιο απόγευμα και, αν επιθυμεί, να συνοδευτεί στην οικία της το ίδιο βράδυ. Το πρώτο μετεγχειρητικό βράδυ είναι συνήθως ομαλό και το ήπιο κοιλιακό άλγος ελέγχεται άριστα με κοινά παυσίπονα, τα οποία και χορηγούνται για λίγες ημέρες εφόσον η γυναίκα το επιθυμεί.

Φέροντας μικρότερο ποσοστό επιπλοκών από τους άλλους τρόπους υστερεκτομής, η υφολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή δίδει άμεση λύση στα προβλήματα της γυναικάς που αφορούν τις βαριές περιόδους, τις ακατάσχετες αιμορραγίες, τα ινομυωμάτα, το αίσθημα βάρους και πίεσης στην ουροδόχο κύστη με συνοδό σύμπτωμα από το ουροποιητικό σύστημα όπως η ανάγκη για συχνή ούρηση. Μερικές φορές μετά την επέμβαση μπορεί να παρατηρηθεί , πολύ μικρού βαθμού σταγονοειδής ποσότητα αίματος στη σερβιέτα κάθε μήνα, που αντιστοιχεί στην περίοδο, λόγο της διατήρησης του τράχηλου της μήτρας κατά την επέμβαση.

Θεωρητικά με την υφολική υστερεκτομή διατηρούνται τα νεύρα του τραχήλου της μήτρας και η γυναίκα δεν παρατηρεί συνήθως έκπτωση της σεξουαλικής της λειτουργίας. Διατηρούνται, επίσης, οι σύνδεσμοι που στηρίζουν τον τράχηλο και τον κόλπο, με συνέπεια μικρότερη πιθανότητα προπτώσεως του κολοβώματος στο μέλλον.

Video

Αφαίρεση Ινομυωμάτων

Διόρθωση Πρόπτωσης Μήτρας

Αφαίρεση Ενδομητρίωσης

Λαπαροσκοπικό Κέντρο Αθηνών

addressΛ. Βασιλίσσης Σοφίας 48 Αθήνα, 11528, Ελλάδα

phone210 72 26 880

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Παράρτημα Ναυπλίου

addressΑιγίου 2 & Σιδηράς Μεραρχίας, 21100, Ναύπλιο

phone6941522337, 27520 23414

fax210 72 43 859

emailinfo@endogynecology.gr

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

addressΙπποκράτειο Νοσοκομείο Λευκωσίας, Ψαρών 10, 2408 Εγκωμή, Λευκωσία

phone0030 6941522337, 00357 22502000

emailinfo@endogynecology.gr


endogynecology

Κέντρο Ενδομητρίωσης Κύπρου

Newsletter